Acem - výroba a rozvoz stravy

051 / 779 70 06

Názov a zloženie jedál 51. týždeň

 

Názov a zloženie jedla

 

December 2018, 51. týždeň

 

 

 

 

Názov jedla

Zloženie jedla

 

Bravčové stehno s brusnicami na víne

dP-Bravčové stehno na cibuli,pretlaku,červ.víne, s brusnicami, ochutené rozmarínom,tymian,worčestrom,citrónom,a džemom

 

Kuracie soté Teriyaki

dR-Kuracie prsia na cesnaku,cibuli,kari,mletej rasci s brokolicou,pórom,čili,sójovou omáčkou,mrkvou,zázvorom a jarnou cibuľkou.

 

Rizoto zeleninove s hubami a kura mäsom

d-Zmes ryže,cibule, zeleniny so šampiňónmi, kuracím mäsom a syrom

 

Langoše s kečupom, cesnakom a syrom

w- Kysnuté cesto vyprážané v oleji, ochutené kečupom, cesnakom, a syrom

 

Mexická tortilla s údeným tofu

Údené tofu na mexickej zelenine s paradajkovým pretlakom, cibuľou, bazalkou, korením podávané na tortillou

 

Morčací plátok s pikantnou smotanovou omáčkou

dP-Morčacie prsia ochutené gril.korením, podávané s omáčkou zo smotany, cibule,horčice,kápie,hrášku, feferónmi a worčestrom.

 

Hovádzí tokáň na šampiňónoch

dR- hovädzie predne na cesnaku, paradajkovom pretlaku, slanine, worchesteri, šampiňónoch

 

Koložvárska kapusta

dz-Zmes mletého bravčového pliecka,klobásy,slaniny,cibule,dusenej ryže,ml.červ.papriky,kysl.kapusty a smotany

 

Bublanina s ovocím a kakaom

Piškótové cesto miešané s kakaom posýpané ovocím a podávané s cukrom

 

Šalát z čínskej kapusty s vyprážanými kuracími rezancami

w-Šalát z čínskej kapusty,kukurice,červ.cibule,póru,paradajok ochutený octom,cukrom,soľou s vyprážanými kuracími rezancami

 

Vyprážaný kurací rezeň

wP-  kuracie prsia obalené v trojobale, vyprážané na oleji

 

Bravčový varený plátok, chrenová omáčka

dvP- Stehno bravčové, podávané so smotanovou omáčkou ochutenou chrenom

 

Kuracie pod perinou

vP- kuracie prsia podávané na prírodno s orestovanými šampiňónmi a cibuli, zapečené so syrom s prírodnou omáčkou

 

Špagety Carbonara

v-Špagety s omáčkou zo slaniny,šunky,smotany,cesnaku a vaječných žĺtkov so syrom gouda

 

Sladké pirohy s posýpkou a maslom

v- zemiakové cesto plnené s ovocným lekvárom, podávané s cukrom a strúhankou

 

Kurací prírodný plátok na zeleninovom šaláte

pP-Kur.prsia s gril.korením,rascou,na šaláte z paradajok,papriky,uhoriek,ľad.šalátu,červ.cibule,kukurice,bazalky,olív,

 

Vyprážaný bravčový rezeň

wP-  bravčové kare obalené v trojobale, vyprážané na oleji

 

Vyprážaný Bravočový rezeň

wP-  bravčové kare obalené v trojobale, vyprážané na oleji

 

Kuracie soté s hubami, slaninkou

dR- Kuracie prsia na cibuli,mletej rasci, kari,slanine s pórom, hubami,petržl.vňaťou,šampiňónmi ochutené s čili papričkami a smotanou.

 

Zemiakový prívarok s kôprom, bravčová sekana

vp- zemiaky na cibuli ,rasci, novom korení, so smotanou, cukrom ,octom, kôpri, podávaná s bravčovou sekanou s mletého pliecka, vajec, čierneho korenia, soli pečenej na oleji

 

Šúľance s makom

Zemiakové cesto plnené makovou plnkou,  podávané s maslom a strúhankou a cukrom

 

Grécky šalát s balkánskym syrom

Zmes čerstvej papriky, uhoriek, paradajok, cibule ochutenej octom, cukrom s balkánskym syrom.

 

Maďarský bravčový guláš

dK- bravčové plece na cibuli,cesnaku,ml.červ.paprike,s lečom,feferónmi a majoránkou.

 

Kuracie stehno na pive so slaninou

dp-Kuracie stehno s gril.korením,mletou rascou,na cibuli,slanine,čiernom pive a cesnaku.

 

Zeleninový rezeň

w-Zmes karfiolu,mrkvy,vajec,zeleru,petržlenu,cibule,strúhanky,bieleho pečiva, vyprá v oleji.

 

Rezance s tvarohom

v- Cestoviny s tvarohom, maslom a cukrom

 

Ananásový šalát s jablkami, mrkvou, pórom kukur, čínsk kapustou a šunkou

Zeleninový šalát s mrkvy, strúhaných jabĺk, ananásového kompótu, póru, kukurice ochutený octom cukrom, kompótovou šťavou, podávaný so šunkou, a žemľou

 

Vyprážaný bravčový rezeň

wP-  bravčové kare obalené v trojobale, vyprážané na oleji

 

Vysvetlivky

0,35                          polievka                             objem porcie

0,35/70/0,2                 chlieb                     váha chleba

0,35/60/0,2                 nápoj                      objem nápoj

100/200/                 omáčka                  váha omáčky

130/200                  hlavné jedlo           váha mäsa v surovom stave

100/280                  hlavné jedlo           váha prílohy /zemiaky, zem.kaša,cestovina, noky

100/250                  hlavné jedlo           váha prílohy / slovenská ryža

100/190                  hlavné jedlo           váha prílohy / knedľa 6ks

100/220                  hlavné jedlo           váha prílohy/ryža

100/200/120               šalát  /kompót        váha šalátu

100/200/50                 kyslá uhorka          váha oblohy

450                             hlavné jedlo           číslica označuje váhu alebo objem celého jedla ako komplet, šalátové, múčne,                   zeleninové jedlo

P – plátky K – kocky R – rezance  M – mleté   w – vyprážané  p - pečené  v – varené d - dusené  z - zapekané  Bl – bezlep. diéta

* takto označené potraviny sú alergény ( Výnos č. 2319/2007-100 – príloha č.3 )

 

www.acem.sk