Acem - výroba a rozvoz stravy

051 / 779 70 06

Názov a zloženie jedál 17. týždeň

 

Názov a zloženie jedla

 

April 2019, 17. týždeň

 

 

Názov jedla

Zloženie jedla

Bravčové pliecko na valašský spôsob

dP-Bravčové pliecko na cibuli,rasci,slanine,pretlaku,cesnaku so šampiňónmi a klobásou.

Kuracie soté s čínskou zeleninou

dR-Kur. prsia na cibuli,cesnaku,s bielym vínom,sój.omáčkou,čínskou kapustou, pórom, paprikou,feferónmi,šampiňónmi a horčicou.

Granatiersky pochod

v- Varené cestoviny,zemiaky restované na cibuli,mletej červ.paprike a slanine

Makový koláč s citrónovou polevou

Piškótové cesto s makom, cukrom poliate citrónovou zmesou s cukru, citrónovej šťavy a kôry

Zeleninový šalát s pikantnými kuracími krídelkami

p- Zmes čerstvého ľad.šalátu,paradajok ,papriky,kukurice,červ.cibule s kur.krídelkami marinovnými v pikantnej čili omáčke

Vyprážaný bravčový rezeň

wP – bravčové kare obalené v trojobale, vyprážané na oleji

Pečená krkovička, červená kapusta

pP-Pečená krkovička v páci z horčice,cesnaku,gril.korenia podávaná s dusenou červ.kapustou na cibuli.

Hamburgská sekaná

pM-Zmes mletého bravč.pliecka,cesnaku,vajec,strúhanky,hov.mäsa

rasce,bieleho pečiva,pečenej v oleji, podávanej s omáčkou z cibule,koreň.zeleniny, uhoriek, šunky,smotany a horčice.

Zeleninový rezeň

w- Zmes karfiolu, mrkvy, vajec, zeleru, petržlenu, cibule, strúhanky, bieleho pečiva, vyprážanej v oleji.

Furmanské halušky s údeným syrom

v- Haluškové cesto s taveným syrom,údeným syrom ,kyslou smotanou,slaninou a praženou cibuľou.

Pestrý cestovinový šalát so šunkou, nivou a zeleninou

v- Cestovinový šalát s cibuľou,nivou, brokolicou,mrkvou,hráškom, kukuricou,kyslou uhorkou, kápiou, ochutený kyslou smotanou, jogurtom, majonézou,horčicou

Vyprážané kuracie vykostené stehno

wv-Kuracie stehno vykostené obaľované v trojobale a vyprážané v oleji.

Hovädzí plátok na hubách

dP-Hov. zadné na rasci,cibuli so šampiňónmi.

Kuracie soté so zeleným hráškom, šunkou

dR-Kuracie prsia na cibuli, s cesnakom, šunkou na bielom víne so smotanou a strúhaným syrom.

Rezance s makom

v – uvarená cestovina podávaná  s makom, a cukrom

Brokolicový šalát s kukuricou a paprikou

Brokolicový šalát s kukuricou, paprikou, cibuľou so smotanovou majonézou

Plnená paprika v paradajkovej omáčke

vM – bravčové pliecko ochutené cibuľou cesnakom paprikou soľou a korením plnené v paprike

Bravčový tatranský guláš

dK- Bravč. pliecko na cibuli, rasci, mlet.č. paprike s červ. vínom, cesnak, brusnic. a smot.

Gazdovský šošovicový prívarok

dp-Prívarok zo šošovice, na pretlaku a slanine, s koreň.zeleninou,cibuľou a hráškom podávaný s pečenou klobásou.

Buchty na pare s lekvárom a kakaom

Kysnuté cesto plnené lekvarom ,parené a podávané s cukrom a kakaom

Bravčový grilovaný plátok na zeleninovom šaláte

pP-Bravčové karé s gril.korením a rascou, podávané na zeleninovom šaláte z paradajok,papriky,uhoriek,čínskej kapusty,červ.cibule,kukurice,olív

Vysvetlivky

 

0,35/60/0,2             polievka             objem porcie

0,35/70/0,2                 chlieb                     váha chleba

0,35/60/0,2                 nápoj                      objem nápoj

100/200/                 omáčka                  váha omáčky

130/200                  hlavné jedlo           váha mäsa v surovom stave

100/280                   hlavné jedlo           váha prílohy /zemiaky, zem.kaša, cestovina, noky

100/250                  hlavné jedlo           váha prílohy / slovenská ryža

100/190                  hlavné jedlo           váha prílohy / knedľa 6ks

100/220                  hlavné jedlo           váha prílohy/ryža

100/200/120               šalát  /kompót        váha šalátu

100/200/50                 kyslá uhorka          váha oblohy

450                              hlavné jedlo           číslica označuje váhu alebo objem celého jedla ako komplet, šalátové, múčne, zeleninové jedlo 

 

P – plátky K – kocky R – rezance  M – mleté   w – vyprážané  p - pečené  v – varené d - dusené  z - zapekané  Bl – bezlep. diéta

* takto označené potraviny sú alergény ( Výnos č. 2319/2007-100 – príloha č.3 )

 

www.acem.sk