Acem - výroba a rozvoz stravy

051 / 779 70 06

Názov a zloženie jedál 27. týždeň

 

Názov a zloženie jedla

 

Júl 2019, 27. týždeň

 

 

Názov jedla

Zloženie jedla

Záhorácky bravčový guláš

dK-Brav.pliecko na cibuli,ml.červ.paprike,ml.rasci,guláš.korení s hlávk.kapustou, šampiňónmi,ochutené octom a smotanou

Kuracie stehno poľovnícke

dp-Kuracie stehno na omáčke zo slaniny,mlet.červ.papriky,šampiň,koreň.zeleniny,

 na víne,ochutenej tymiánom,citrón.šťavou,sój.omáčkou,horčicou a s brusnicami.

Bravčové ragú na zelenine, bielom víne

dR-Bravčové pliecko na cibuli,bielom víne s hráškom,kukuricou,karfiolom,

mrkvou,ochutené kurkumou,sój.omáčkou,smotanou a posypané syrom.

Cestoviny na cigánsky spôsob

v-Varené cestoviny podávané s omáčkou z cibule,slaniny,šunky,cesnaku,pretlaku

,ml.červ.papriky a šampiňónov so syrom

Brokolicové krokety s nivou na zelenin.šaláte

w-Zmes brokolice,zemiakov,vajec,cibule,strúhanky,bieleho pečiva a nivy, obaľovanej v trojobale, vyprážanej v oleji a podávanej so zel.šalátom z čín.kapusty,červ.cibule,papriky,paradajok a mrkvy.

Morčacie prsia na cesnaku s pórom

dP-Morcacie prsia na slanine,cesnaku,s pórom,cibuľou a bielym vínom.

Bravčový tokáň na pretlaku

dR-Bravč.pliecko na cibuli,slanine,ml.červ.paprike,pretlsku zjemnené smotanou a ochutené worčestr.omáčkou.

Mäsové fašírky  s údeným  syrom v trojobale

w-Zmes mletého bravčového pliecka, vajec, bieleho pečiva,cibule,cesnaku, údeného syra ochutená majoránkou, mletou rascou, obalená v trojobale a vyprážaná v oleji a podávaná s cesnakový dresingom z kyslej smotany, sój.omáčky a majonézy.

Ryžový nákyp so slivkami

dp- Zmes dusenej ryže s mliekom,vajcami,hrozienkami,vanil.cukrom a maslom a slivkami.

Zemiakovo kukuričné placky na zeleninovom šaláte

w-Zemiakové cesto s cesnakom,ml.červenou paprikou,rascou,majoránkou a kukuricou,pečené v oleji, podavané so zelenin.šalátom z čínskej, hlávkovej,kyslej kapusty s pórom, mrkvou,kápiou ochutenom octom,cukrom, jogurtom a majonézou.

Vyprážaný kurací stehenný plátok v sezame

wP-Kuracie stehno vykostené, obaľované v trojobale so sezamovým semiačkom, vyprážané  v oleji

Hovädzia pečienka kopaničiarska

dP-Hov.plece zadné na cibuli,cesnaku,rasci, ml.červ.paprike,s kápiou,hráškom,šunkou a kečupom.

Strapačky s kyslou kapustou a slaninou

v-Zemiakové, haluškové cesto s praženou cibuľou,slaninou a kyslou kapustou.

Makový koláč s citrónovou polevou

Piškótové cesto s makovou zmesou a cukrom, podávané s citrónovou polevou

Viedenský rybací šalát s cviklou, zemiakmi, chrenom

v-Šalát z varených zemiakov, cvikly,chrenu,cibule,mrkvy,zeleru,petržlenu,jabĺk,

kapár,sleďov na kyslo,majonézy,jogurtu,podávaný s vareným vajíčkom.

Pečená krkovička na čiernom pive a cibuli

pP-Bravčová krkovička na cibuli,cesnaku,pretlaku,rasci a čiernom pive ochutená worčestrovou omáčkou

Bravčové stehno Hamburgské

dP-Bravčové stehno na cibuli,smotane,horcici,citrónoch,s kyslou uhorkou a šunkou

Kuracie rizoto so zeleninou a syrom

d-Dusená ryža na cibuli,s kukuric,hráškom,lečom,pretlakom, sój.omáčku a duseným kuracím mäsom podávaná so strúhaným syrom.

Buchty na pare s lekvárom a kakaom

Kysnuté cesto plnené lekvarom ,parené a podávané s kakaom a maslom

Karfiolový šalát s čínskou kapustou

v-Šalát z karfiolu,čín.kap,kukurice,hrášku,brokolice,paradajok,ochutený octom,citr.šťavou,majonézou,bielym jogurtom a krabými tyčinkami.

Vyprážaný bravčový rezeň

wP – bravčové kare v trojobale, vyprážané na oleji

Vysvetlivky

 

0,35/60/0,2             polievka             objem porcie

0,35/70/0,2                 chlieb                     váha chleba

0,35/60/0,2                 nápoj                      objem nápoj

100/200/                 omáčka                  váha omáčky

130/200                  hlavné jedlo           váha mäsa v surovom stave

100/280                   hlavné jedlo           váha prílohy /zemiaky, zem.kaša, cestovina, noky

100/250                  hlavné jedlo           váha prílohy / slovenská ryža

100/190                  hlavné jedlo           váha prílohy / knedľa 6ks

100/220                  hlavné jedlo           váha prílohy/ryža

100/200/120               šalát  /kompót        váha šalátu

100/200/50                 kyslá uhorka          váha oblohy

450                              hlavné jedlo           číslica označuje váhu alebo objem celého jedla ako komplet, šalátové, múčne, zeleninové jedlo 

 

P – plátky K – kocky R – rezance  M – mleté   w – vyprážané  p - pečené  v – varené d - dusené  z - zapekané  Bl – bezlep. diéta

* takto označené potraviny sú alergény ( Výnos č. 2319/2007-100 – príloha č.3 )

 

www.acem.sk