Acem - výroba a rozvoz stravy

051 / 779 70 06

Názov a zloženie jedál 07. týždeň

 

Názov a zloženie jedla

 

Február 2019, 07. týždeň

 

 

Názov jedla

Zloženie jedla

Kurací stroganov

dP-Kur.prsia na cibuli,ml.rasci, ,ochutené bielym vínom, sójovou omáčkou, kečupom a smotanou

Rybie filé Šumava zapekané so syrom

Rybie file s lečom, šampiňónmi, rascou mletou, cibuľou, vegetou a soľou

Hrachová kaša s údeným bravčovým plátkom

vP- Varené údené bravčové mäso, podávané s hrachovou kašou na cibuli a cesnaku.

České buchty s lekvárom

p- Pečené kysnuté cesto plnené lekvárom a podávané s cukrovou posýpkou 

Zeleninový šalát s kuracími nugetkami

p- Zmes čerstvého ľad.šalátu, paradajok , papriky, kukurice, červ. cibule s kuracími prsiami narezanými na nugetky, vyprážané na oleji

Vyprážaný kurací rezeň

wP- kuracie prsia obalené v trojobale, vyprážané v oleji.

Vyprážané kuracie stehno vykostené

wv- Kuracie stehno vykostené obaľované v trojobale a vyprážané v oleji.

Bravčový tokáň na pretlaku a slanine

dR- Bravč. pliecko na cibuli, slanine, ml.červ. paprike, pretlaku zjemnené smotanou a ochutené worčestr. omáčkou

Bravčové rizoto so zeleninou, hubami

d-Zmes duseného bravčového pliecka,ryže,cibule,kukurice,hrášku,leča,mletej papriky,rasce so šampiňónmi a syrom

Cviklové halušky s kuracím mäsom

vR- Zemiakové cesto na halušky spolu s varenou cviklou, podávané s omáčkou z kuracieho mäsa na cibuľke, slanine, zjemnené smotanou a taveným syrom.

Zapekaný baklažán so zeleninou

Zapekaný baklažán s paradajkou cibuľou paprikou, korenň, zeleninou na cesnaku so syrom

Pečené bravčové pliecko, kyslá kapusta na paprike

pP-Bravčové pliecko pečené s gril.korením,rascou na cibuli, podávané s dusenou kyslou kapustou na paprike.

Krkovička Koliba

pdP-Bravč.krkovička v páci z cesnaku a ml.rasci, s omáčkou zo slaniny,klobásy,

leča,cibule na víne, chutenej oreganom a kečupom.

Fliačky s bielou kapustou

vz- Zmes cestovín, cibule, bielej kapusty, cukru a soli, restovanej na oleji

Jablkový kysnutý koláč s hrozienkami

p-Kysnuté cesto s jablkami, škoricou a hrozienkami

Kariolový perkelt

Karfiol restovaný na cibuli paprike, s paradajkovým pretlakom a smotanou, ochutený rascou

Vyprážaný bravčový rezeň

wP- Bravčové karé obalené v trojobale, vyprážané v oleji.

Čiernohorský kurací rezeň so syrom

wP- kuracie prsia v zemiakovom cestíčku  vyprážané v oleji, podávané so strúhaným syrom

Hovädzie po záhorácky s fazuľou

dvK-Hov.zadné varené s fazuľou, na cibuli, cesnaku, mletej paprike, mletej rasci ochutené majoránkou.

Cestoviny s brokolicou a syrom

v- Varené cestoviny s omáčkou s brokolice,oregana,bazalky,taveného syra,mlieka a smotany

Dukátové buchtičky s vanilk. krémom

p- Kysnuté cesto s rumom a vanilkovým krémom

Viedenský rybací šalát

v-Šalát z varených zemiakov, cvikly,chrenu,cibule,mrkvy,zeleru,petržlenu,

jabĺk,kapár,sleďov na kyslo,majonézy,jogurtu,podávaný s vareným vajíčkom.

Mäsové gule v paradajkovej omáčke

dp- Zmes mletého bravč. pliecka, dusenej ryže, vajec pečenej v oleji a podávanej s paradajkovou omáčkou

Bravčový tatranský guláš

dK- Bravčové pliecko na cibuli,rasci,mlet.červ.paprike s červ.vínom, cesnakom,

brusnicami a smotanou.

Tekvicový prívarok s vareným vajcom

Tekvica varená ochutená smotanou octom, korením kôprom, octom podávaná s vareným vajcom

Rezance s makom

v-Cestoviny s mletým makom, maslom a cukrom

Cícerové kari s cuketou, hráškom

dv-Zmes vareného cíceru,cibule,cesnaku,čili,kari,zázvoru,spolu s cuketou,hráškom a mrkvou ochutená citr.šťavou a smotanou.

Vyprážaný bravčový rezeň

wP- Bravčové karé obalené v trojobale, vyprážané v oleji.

 

Vysvetlivky

0,35/60/0,2             polievka             objem porcie

0,35/70/0,2                 chlieb                     váha chleba

0,35/60/0,2                 nápoj                      objem nápoj

100/200/                 omáčka                  váha omáčky

130/200                  hlavné jedlo           váha mäsa v surovom stave

100/280                   hlavné jedlo           váha prílohy /zemiaky, zem.kaša, cestovina, noky

100/250                  hlavné jedlo           váha prílohy / slovenská ryža

100/190                  hlavné jedlo           váha prílohy / knedľa 6ks

100/220                  hlavné jedlo           váha prílohy/ryža

100/200/120               šalát  /kompót        váha šalátu

100/200/50                 kyslá uhorka          váha oblohy

450                              hlavné jedlo           číslica označuje váhu alebo objem celého jedla ako komplet, šalátové, múčne, zeleninové jedlo 

 

P – plátky K – kocky R – rezance  M – mleté   w – vyprážané  p - pečené  v – varené d - dusené  z - zapekané  Bl – bezlep. diéta

* takto označené potraviny sú alergény ( Výnos č. 2319/2007-100 – príloha č.3 )

 

www.acem.sk