Acem - výroba a rozvoz stravy

051 / 779 70 06

Názov a zloženie jedál 16. týždeň

 

 

Názov a zloženie jedla

 

April 2019, 16. týždeň

 

 

Názov jedla

Zloženie jedla

Goralská krkovička so slaninou, hráškom a šampiňónmi

dP- Bravč. krkovička na cibuli, paprike, cesnaku a rasci, so slaninou, horčicou, kečupom,

šampiňónmi, zeleným hráškom, smotanou a worčestrom.

Kurací paprikáš

dR-Kuracie stehenné rezy na cibuli,ml.rasci,ml.červ.paprike,so smotanou a lečom

Vyprážaný syr

wP- Syr Gouda obaľovaný v trojobale, vyprážaný v oleji a podávaný s tatárskou omáčkou

Taliansky jablčník s bielym jogurtom

p-Vaječné cesto, s cerou/tuk/,práškom do pečiva,vanilkovým cukrom,jogurtom,hrozienkami a jablkami.

Bravčový grilovaný plátok na zeleninovom šaláte

pP-Bravčové karé s gril.korením a rascou, podávané na zeleninovom šaláte z paradajok,papriky,uhoriek,čínskej kapusty,červ.cibule,kukurice,olív

Bravčová sviečková na smotane

dP- Bravčové stehno, na cibuli,slanine,koreň.zelenine, s octom,horčicou,

citrón.šťavou,a smotanou

Štefanská sekaná s vajíčkom

p- Zmes mletého bravč. mäsa, cibule, strúhanky, múky, vajec a cesnaku, pečenej v oleji

Zeleninové rizoto s kuracím mäsom

d- Dusená ryža na cibuli,s kukuric, hráškom, lečom, pretlakom sójovú omáčku a dusenými kuracími prsiami podávaná so strúhaným syrom a uhorkou

Bryndzové pirohy so slaninou

vp- Zemiakové cesto plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou s praženou cibuľou,slaninou a kyslou smotanou.

Viedenský rybací šalát s cviklou

v- Šalát z varených zemiakov, cvikly,chrenu,cibule,mrkvy,zeleru,petržlenu,

jabĺk,kapár,sleďov na kyslo, majonézy, jogurtu, podávaný s vareným vajíčkom.

Vyprážaný bravčový rezeň

wP- Bravčové karé v trojobale, vyprážané v oleji.

Čiernohorský bravčový rezeň

wP- Bravčové karé v zemiakovom cestíčku  vyprážané v oleji, podávané so strúhaným syrom.

Cigánska krkovička

pdP-Bravč. krovička na cibuli,slanine,pretlaku, ml.červ.paprike s lečom a kysl.uhorkami.

Tekvicový prívarok, varené vajce

vdpR-Tekvica na cibuli,rasci,novom korení,so smotanou,cukrom,octom,kôpri, podávaná s vareným vajcom

Fliačky s kapustou

vd-Cestovinové fliačky varené, podávané s čerstvou dusenou kapustou na cibuli s ml.čier.korením

Prírodné sójové plátky so syrom

dzP-Sójové plátky na prírodno , na cibuli, ochutené sój.omáčkou, zapekané so syrom.

Kuracie stehno zámocké

p-Kuracie stehno pečené, na omáčke z cibule,kukurice,kápie a šampiňónoch .

Bravčový tokáň na slanine a pretlaku

dR-Bravč.pliecko na cibuli,slanine,ml.červ.paprike,pretlsku zjemnené smotanou a ochutené worčestr.omáčkou.

Špenátové halušky s nivovou omáčkou

v-Špenát. halušky s omáčkou z cibule,cesnaku,smotany,taveného syra, nivy a šunky.

Moravské koláče s džemom

p- Kysnuté cesto plnené tvarohom, makom, džemom.

Šalát z čínskej kapusty, paradajok, kukurice s vyprážanými kuracími rezancami

w-Šalát z čínskej kapusty,kukurice,červ.cibule,póru,paradajok ochutený octom,cukrom,soľou s vyprážanými kuracími rezancami

Vyprážaný bravčový rezeň

wP- Bravčové karé v trojobale, vyprážané v oleji.

Vysvetlivky

 

0,35/60/0,2             polievka             objem porcie

0,35/70/0,2                 chlieb                     váha chleba

0,35/60/0,2                 nápoj                      objem nápoj

100/200/                 omáčka                  váha omáčky

130/200                  hlavné jedlo           váha mäsa v surovom stave

100/280                   hlavné jedlo           váha prílohy /zemiaky, zem.kaša, cestovina, noky

100/250                  hlavné jedlo           váha prílohy / slovenská ryža

100/190                  hlavné jedlo           váha prílohy / knedľa 6ks

100/220                  hlavné jedlo           váha prílohy/ryža

100/200/120               šalát  /kompót        váha šalátu

100/200/50                 kyslá uhorka          váha oblohy

450                              hlavné jedlo           číslica označuje váhu alebo objem celého jedla ako komplet, šalátové, múčne, zeleninové jedlo 

 

P – plátky K – kocky R – rezance  M – mleté   w – vyprážané  p - pečené  v – varené d - dusené  z - zapekané  Bl – bezlep. diéta

* takto označené potraviny sú alergény ( Výnos č. 2319/2007-100 – príloha č.3 )

 

www.acem.sk