Acem - výroba a rozvoz stravy

051 / 779 70 06

Názov a zloženie jedál 28. týždeň

6

Názov a zloženie jedla

 

Júl 2019, 28. týždeň

 

 

Názov jedla

Zloženie jedla

Laci pečeň z krkovičky

pP-Bravčová krkovička na prírodno podávaná s bar.rohmi,fefrónmi a kečupom

Morčacie soté s nivovou omáčkou a šunkou

R-Morčacie prsia na cibuli,s bazalkou,smotanou,nivou,taveným syrom,šunkou,

petržl.vňaťou a bielym vínom.

Vyprážaná brokolica

w-Brokolica v trojobale vyprážaná v oleji, podávaná s tatárskou omáčkou

Osie hniezda so škoricou a orechmi

p-Kysnuté cesto plnené škoricovo-orechovou plnkou a vanil.cukrom

Vegetariánsky burger

v-Zmes fazule,cibule,cíceru,strúhanky,vajec,bieleho pečiva,ochutená mletou červ.paprikou, ml.čiernym korením, majoránkou a cesnakom, obalená v trojobale, pečená v oleji, podávaná s miešaným šalátom z paradajok, papriky,uhoriek, kukurice,červ.cibule,čínskej kapusty

Zapekané kuracie prsia so šunkou, broskyňou a syrom

zP- Kur.prsia na prírodno,ochutené gril.kor,zapekané s broskyňou, šunkou a syrom, podávané s kari omáčkou.

Čevapčiči

p-Zmes mletého bravč.pliecka,bôčiku,cibule,strúhanky a mletej červ.papriky pečenej v oleji,podávanej s horčicou,cibuľou

Bravčový perkelt

dR-Bravčové pliecko na cibuli,ml.rasci,mlet.červ.paprike so smotanou a worčestrom

Pizza koláč

p- Kysnuté pizza cesto plnené kečupom, zeleninou, šunkou, syrom a bylinkami.

Bravčový grilovaný plátok na zeleninovom šaláte

pP-Bravčové karé s gril.korením a rascou, podávané na zeleninovom šaláte z paradajok,papriky,uhoriek,čínskej kapusty,červ.cibule,kukurice,olív

Držky na paprike

dR - držky na cibuli,paprike,majoránke,mletej rasci a cesnaku.

Poľský obrátený bravčový rezeň

pdP-Bravčové karé vo vajíčku a strúhanke, dusený na pretlaku a cesnaku

Goralská krkovička so slaninou, hráškom

dP- Bravč. krkovička na cibuli,paprike,cesnaku a rasci, so slaninou, horčicou, kečupom,

šampiňónmi, zeleným hráškom, smotanou a worčestrom.

Milánske špagety so šunkou, šampiňón

v-Špagety s omáčkou z pretlaku,cesnaku,oregana,bazalky,so šunkou,šampiň a syrom.

Ľadový šalát s horčic. nálevom paprikou, uhorkou

Ľad.šalát,paprika,paradajky,uhorky,cibuľa,ocot,horčica,bazalka,cukor, s restovanými kuracími kúskami.

Bravčový plátok čili con carne

dP-Bravčové stehno na cibuli,pretlaku,s fazuľou,kukuricou,feferónmi,hráškom, oreganom,rascou,a sójovou omáčkou

Hovädzie rezance na čínsky spôsob s pórom

dR-Hov.plece zadné na cibuli,cesnaku,mede s pórom, zelenou fazuľkou, jarnou cibuľou ochutené jablk.džúsom, citr.šťavou a sójovou omáčkou.

Kelový rezeň

w-Zmes kelu,mrkvy,zeleru,cibule,petržlenu,bieleho pečiva,vajec,strúhanky pečenej v oleji a podávanej s tatárskou omáčkou.

Tekvicový prívarok  s volským okom

vd-Tekvica na cibuli,rasci,novom korení,so smotanou,cukrom,octom,kôpri, podávaná s volským okom.

Mexická tortilla s tofu

Tofu restované s mexickou zeleninou a pretlakom, podávané s tortillou

Kuracie stehno španielske

pd-Kuracie stehno, ochutené gril.korením, ml.rascou, pečené v oleji, podávané s omáčkou z červ.cibule,ml.čer.papriky,paradajok, papriky,cesnaku,olív,bieleho vína,klobásy ochutené oreganom, bazalkou, petržl.vňaťou a čili.

Pečená ryba na rasci s rozmarín

p- Ryba s gril.korením, rascou a rozmarínom,pečená na oleji,podávaná s parenou zeleninou a maslom

Rezance s tvarohom

v- Cestoviny s tvarohom, maslom a cukrom

Dukátové buchtičky  s vanilk.krémom

p- Kysnuté cesto s rumom a vanilkovým krémom

Letný zeleninový šalát s krutónmi a kuracím mäsom

Zeleninový šalát z čín.kapusty,ľad.šalátu  ,paradajok,papriky,uhoriek,  ochutený krutónmi a kuracím mäsom

Vyprážaný kurací rezeň

wP- kuracie prsia na oleji, vyprážané na oleji

Vysvetlivky

 

0,35/60/0,2             polievka               objem porcie

0,35/70/0,2                 chlieb                     váha chleba

0,35/60/0,2                 nápoj                      objem nápoj

100/200/                 omáčka                  váha omáčky

130/200                  hlavné jedlo           váha mäsa v surovom stave

100/280                   hlavné jedlo           váha prílohy /zemiaky, zem.kaša, cestovina, noky

100/250                  hlavné jedlo           váha prílohy / slovenská ryža

100/190                  hlavné jedlo           váha prílohy / knedľa 6ks

100/220                  hlavné jedlo           váha prílohy/ryža

100/200/120               šalát  /kompót        váha šalátu

100/200/50                 kyslá uhorka          váha oblohy

450                              hlavné jedlo           číslica označuje váhu alebo objem celého jedla ako komplet, šalátové, múčne, zeleninové jedlo 

 

P – plátky K – kocky R – rezance  M – mleté      w – vyprážané  p - pečené  v – varené d - dusené  z - zapekané  Bl – bezlep. diéta

* takto označené potraviny sú alergény ( Výnos č. 2319/2007-100 – príloha č.3 )

 

www.acem.sk