Acem - výroba a rozvoz stravy

051 / 779 70 06

Názov a zloženie jedál 08. týždeň

 

Názov a zloženie jedla

 

Február 2019, 08. týždeň

 

 

Názov jedla

Zloženie jedla

Mexicky bravčový guláš

dK – bravčové pliecko, s hráškom, kukuricou, cibuľou, paradajkovým pretlakom

Kuracie Kung - Pao

dP – kuracie prsia s kari korením sojovou omáčkou, arašidmi a čínskou zeleninou

Hovädzie po balkánsky

dK – hovädzie predné na cibuli, s mletou paprikou, paradajkami, paprikou, a smotanou

Penne so šunkovo – smotanovou omáčkou

Cestoviny s omáčkou so smotany, cesnaku, slaniny, taveného syra, mlieka so šunkou a šampiňónmi

Tofu na šampiňónoch

Tofu údené dusené na cibuli, šampiňónoch, ochutené soľou vegetou, korením a rascou

Vyprážaný kurací rezeň

wP- kuracie prsia obalené v trojobale, vyprážané na oleji

Bravčová prírodná kapsa (šunka, syr, kapia),

zP- bravčové kare plnené so šunkou, syrom a kapiou, ochutené soľou vegetou a čierným korením, podávané s prírodným výpekom

Kuracie prsia s višňami

dR – kuracie prsia s višňovou omáčkou ochutenou vínom, klinčekom, škoricou, cukrom, soľou a korením

Fazuľkový prívarok so sekanou

vM – bravčové mleté pliecko, ochutené vajcom, korením podávané s prívarkom z fazuľe ochutenej mliekom, octom mukou, korením soľou

Bublanina s ovocím a cukrom 

Piškótové cesto podávané s ovocím a posýpané práškovým cukrom

Dusená fazuľa so zeleninou

Dusená fazuľa ochutená korením dusená s bretáňskou zeleninou

Vyprážaný bravčový rezeň

wP- bravčové kare obalené v trojobale, vyprážané na oleji

Bravčový maďarský guláš

dK – bravčové pliecko na cibuli s mletou paprikou, lečom, feferónmi, ochutený majoránkou, cesnakom a soľou

Kuracie stehna bez kosti na masle

Kuracie stehna vykostené na masle ochutené korením a soľou na prírodno

Švédsky rezeň (smotana, syr, maslo),

 Mleté bravčové mäso ochutené korením vajcom a eidam syrom, podávané so smotanovou omáčkou

Zeleninové rizoto s tofu

Dusená ryža ochutená zmesou s restovanej cibule, kukurice, hrášku,sojovej omáčky, leča,kysle uhorky a pretlaku podávané so syrom

Grécky šalát

Šalát z činskej kapusty, uhorky, papriky, paradajky, ochutený curkom soľou oreganom, podávaný s olivami a balkanským syrom

Kurací vyprážaný rezeň

wP- kuracie prsia obalené v trojobale, vyprážané na oleji

Plnený kapustný list

Bravčové mleté mäso plnené v kapustom liste dusené na oleji

Gazdovské bravčové pliecko so slaninou a cibuľou

dK-  bravčové pliecko, na cibuli, s rascou cukrom cesnakom, korením a s kukuricou slaninou, sójovou omáčkou, oreganom a grilovacím korením

Kuracie na paprike a smotane

dR – kuracie prsia na cibuli, mletej paprike, mlieku a smotane

Špagety Carbonára

 Varené špagety so smotanovou omáčkou ochutenej o slaninu vajce, korenie, soľ oregano, bazalku a eidam syr

Šalát z červenej kapusty s šunkou, majone. smotanou a vajíčkom , pečivo

Šalát z červenej kapusty ochutený smotanovou majonézou, soľou, cukrom, šunkou, vajíčkom podávaný s pečivom

Vyprážaný bravčový rezeň

wP- bravčové kare obalené v trojobale, vyprážané na oleji

Bravčové varené, uhorková omáčka

vP – bravčové stehno podávané s bešamelovou omáčkou ochutenou kyslými uhorkami

Kurací rezeň v syrovom cestíčku

wP- kuracie prsia obalené v syrovom cestíčku, vyprážané na oleji

Bravčové na porku

dK- bravčové pliecko na cibuli , dusené s pórom

Špenátové halušky so syrom a smotanou

Haluškové cesto so špenátom, ochutený syro - krémom, podávaný s acidkom

Šampiňóny restované na cesnaku

Čerstvé šampiňóny restované na cibuli a cesnaku

 

Vysvetlivky

0,35/60/0,2             polievka             objem porcie

0,35/70/0,2                 chlieb                     váha chleba

0,35/60/0,2                 nápoj                      objem nápoj

100/200/                 omáčka                  váha omáčky

130/200                  hlavné jedlo           váha mäsa v surovom stave

100/280                   hlavné jedlo           váha prílohy /zemiaky, zem.kaša, cestovina, noky

100/250                  hlavné jedlo           váha prílohy / slovenská ryža

100/190                  hlavné jedlo           váha prílohy / knedľa 6ks

100/220                  hlavné jedlo           váha prílohy/ryža

100/200/120               šalát  /kompót        váha šalátu

100/200/50                 kyslá uhorka          váha oblohy

450                              hlavné jedlo           číslica označuje váhu alebo objem celého jedla ako komplet, šalátové, múčne, zeleninové jedlo 

 

P – plátky K – kocky R – rezance  M – mleté   w – vyprážané  p - pečené  v – varené d - dusené  z - zapekané  Bl – bezlep. diéta

* takto označené potraviny sú alergény ( Výnos č. 2319/2007-100 – príloha č.3 )

 

www.acem.sk