Acem - výroba a rozvoz stravy

051 / 779 70 06

Názov a zloženie jedál 50. týždeň

 

Názov a zloženie jedla

 

December 2018, 50. týždeň

 

 

 

 

Názov jedla

Zloženie jedla

 

Kuracie stehno pečené

p-Kur.stehno pečené,ochutené gril.korením s prírodnou šťavou.

 

Tatranský oheň

dR-Bravčové pliecko na cibuli,slanine,s uhorkami,lečom,kečupom,feferónmi a šampiňónmi.

 

Milánske cestoviny

v- Cestoviny s omáčkou z pretlaku,cesnaku,oregana,bazalky,so šunkou,šampiň a syrom.

 

Šišky s džemom

w-Kysnuté cesto vyprážané v oleji a plnené džemom

 

Plnené zemiaky s brokolicovo-nivovou plnkou

zp-Zapekané zemiaky v šupe, plnené plnkou z brokolice,cibule,nivy,podávané na šaláte z paradajok,papriky,čínskej kapusty,uhoriek.

 

Vyprážaný kurací rezeň

wP-  kuracie prsia obalené v trojobale, vyprážané na oleji

 

Vyprážaný holandský sekaný rezeň

w-Zmes mletého bravč.pliecka,bieleho pečiva,vajec,cibule,cesnaku,majoránky

,strúhanky a syra, vyprážanej v oleji

 

Kurací paprikáš

dR-Kuracie prsia na cibuli,ml.rasci,ml.červ.paprike,so smotanou a lečom

 

Špagety s kuracím mäsom,paradajkami

vR-Špagety podávané s omáčkou z kur.mäsa,cibule,pretlaku,cesnaku,červeného vína,paradajok,špenát.listov, ochutené bazalkou a oreganom

 

Palacinky s džemom a cukrom

p-Palacinkové vaječné cesto, pečené na oleji, plnené džemom posýpané cukrom

 

Cestovinový šalát so smotanou

v- Zmes cestovín, paradajok, papriky, uhorky,, ochutenej horčicou, kyslou smotanou, majonézou, worčestrom.

 

Pečená krkovička, goralská kapusta so smotanou

dpP-Bravč.krkovička na cibuli,paprike,cesnaku a rasci s hlávkovou kapustou na cibuli,rasci,novom korení,bobk.liste,slanine,ochutená kôprom,octom,cukrom,so smotanou.

 

Hovädzie rezance na čínsky spôsob s pórom a zelenou fazuľkou

dR-Hov.plece zadné na cibuli,cesnaku,mede s pórom, zelenou fazuľkou, jarnou cibuľou ochutené, citr.šťavou a sójovou omáčkou.

 

Zapek. karfiol so zemiak,šunkou,

zp-Zmes karfiolu,cibule,mrkvy,cesnaku,vajec,šunky,zemiakov,mlieka,smotany,

strúhanky a syra.

 

Cviklové halušky so syrovou omáčkou

Zemiakové cesto s cviklou zmiešané so syrovou omáčkou so smotany a taveného syra s pórom

 

Cícerový šalát s olivami

v-Cicerovy salat s paradajkami,paprikou,fazuľou,čín.kapustou,olivami,cesnakom a cibuľou, ochutený horčicou,worčestrom a cesnakom, podávaný so syrom.

 

Vyprážaný bravčový rezeň

wP-  bravčové kare obalené v trojobale, vyprážané na oleji

 

Kurací čiernohorský rezeň

wP-Kurac. prsia v v zemiak. cestíčku  vyprážané v oleji, podávané so strúhan.syrom.

 

Zemiaky na kyslo, pečené špekáčiky

v-Zmes varených zemiakov,smotany,múky,cibule,mlieka ochutených octom, podávanej s pečenými spekačkami

 

Strapačky s kapustou a slaninou

zemiakové strapačky s kyslou kapustou na cibuli a slanine.

 

Kysnutý marhuľový koláč

Kysnuté cesto podávané s marhuľami a posýpkou a masla a cukru

 

Bravčový grilovaný plátok so zeleninovým šalátom

pP-Bravčové karé s gril.korením a rascou, podávané na zeleninovom šaláte z paradajok,papriky,uhoriek,čínskej kapusty,červ.cibule,kukurice,olív

 

Zapekané rybie filé Šumava

zP-Zapekané rybie filé s lečom,šampiňónmi,bylinkami a syrom.

 

Bravčové čili

dK-Bravčové pliecko,,ml.rasca,cibuľa,fazuľa,kukurica,feferóny,oregano,pretlak

,sój.omáčka

 

Arabské penne s kuracím mäsom

Penne s kuracím mäsom, par pretlakom, baklažánom, feferónmi, paprikou, paradajkou, cesnakom, bazalkou, oreganom, podávané so syrom

 

Buchty na pare

Kysnuté cesto plnené lekvárom ,parené a podávané s kakaom a maslom

 

Cviklový šalát s vareným vajíčkom

v-Šalát z varenej cvikly, ochutenej rascou, feniklom podávané s vareným vajíčkom a balkánskym syrom.

 

Vysvetlivky

0,35                          polievka                             objem porcie

0,35/70/0,2                 chlieb                     váha chleba

0,35/60/0,2                 nápoj                      objem nápoj

100/200/                 omáčka                  váha omáčky

130/200                  hlavné jedlo           váha mäsa v surovom stave

100/280                  hlavné jedlo           váha prílohy /zemiaky, zem.kaša,cestovina, noky

100/250                  hlavné jedlo           váha prílohy / slovenská ryža

100/190                  hlavné jedlo           váha prílohy / knedľa 6ks

100/220                  hlavné jedlo           váha prílohy/ryža

100/200/120               šalát  /kompót        váha šalátu

100/200/50                 kyslá uhorka          váha oblohy

450                             hlavné jedlo           číslica označuje váhu alebo objem celého jedla ako komplet, šalátové, múčne,                   zeleninové jedlo

 

P – plátky K – kocky R – rezance  M – mleté   w – vyprážané  p - pečené  v – varené d - dusené  z - zapekané  Bl – bezlep. diéta

* takto označené potraviny sú alergény ( Výnos č. 2319/2007-100 – príloha č.3 )

 

 

www.acem.sk